Вперше в Луганській області порахована фінансова спроможність майбутньої об'єднаної територіальної громади на прикладі Кремінської

У Кремінській міській раді відбувся  семінар «Бюджетна спроможність потенційної Кремінської об’єднаної територіальної громади: формування бюджету». Даний захід проведено в рамках проекту: «Експертний супровід проведення реформи місцевого самоврядування та об'єднання територіальних громад в Україні» Луганського регіонального відділення Асоціації міст України, який здійснюється в рамках програми ЄС «Підтримка реформи місцевого самоврядування в Україні», що реалізується Інститутом громадянського суспільства в партнерстві з Фондом Східна Європа і фінансується Європейським Союзом.

Протягом семінару розглянуті питання нововведень в результаті бюджетної децентралізації, а також представлені розрахунки бюджету майбутньої Кремінської об'єднаної територіальної громади. Розрахунки фінансової спроможності ОТГ проведені експертом з бюджетних питань Асоціації міст України Євсєєвою Людимлою.

За результатами розрахунків зрозуміло, що Кремінська об'єднана територіальна громада є спроможною, а збільшення бюджету в результаті об'єднання вражає. Так, сумарний бюджет Кремінської міської, Новокраснянської сільської, Червонопопівської сільської рад у 2016 році складає 11 777, 56 тис.грн. Після створення Кремінської міської об'єднаної територіальної громади її бюджет складе 24 198,76 тис.грн., а з урахуванням медичної, освітньої субвенції та за рахунок офіційних трансфертів бюджет збільшиться  прогнозно до  120 029,29 тис.грн.

Збільшення прогнозується по ПДФО з 0 до 5334,73 тис.грн., по податку на прибуток підприємств з 0,08 до 0,9 тис.грн., по зборам та платі за спеціальне використання землі з 889,2 до 1330 тис.грн., по акцизному податку з 1674,32 до 2500 тис.грн., по місцевим податкам та зборам  (податок на майно, земельний податок з юридичних та фізичних осіб, земельний податок з юридичних та фізичних осіб, орендна плата, єдиний податок) з 9209,2 тис.грн. до 14891,65 тис.грн., по неподатковим надходженням (плата за надання адмінстративних послуг, державне мито, надходження від оренди, інші) з 5,16 до 171,48 тис.грн.

Додатково громада отримає також освітню субвенцію у розмірі 71 310,03 тис.грн., медичну субвенцію у розмірі 14 520,5 тис.грн. Також можливо надходження фінансів від Фонду державного регіонального розвитку мінімум на 10 000 тис.грн. По закінченню заходу експерт з бюджетних питань висвітлила питання створення освітніх округів, проведення обласного конкурсу на створення опорних шкіл в Луганській області.  

Область:

Луганська область

Джерело:

Офіс реформ

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

27 вересня 2024

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста стають сильнішими — долучайтесь до головних подій

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста...

Відбудова та стійкість українських міст — це не тільки про відновлення інфраструктури, а й про створення безпечного,...

27 вересня 2024

Чи готові ми до реформи профільної середньої освіти – результати дослідження

Чи готові ми до реформи профільної середньої...

Чи готові громади до впровадження реформи профільної середньої освіти? Що думають про неї голови громад, керівники...

27 вересня 2024

26 вересня 2024

Бюджети громад 2025 – які пропозиції до Держбюджету підтримав парламентський комітет з місцевого самоврядування

Бюджети громад 2025 – які пропозиції до...

26 вересня Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та...