На Калущині обговорили питання утворення Войнилівської об’єднаної громади

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 13 жовтня 2015 р. був затверджений перспективний план формування територій об’єднаних громад Івано-Франківської області. У переліку спроможних територіальних громад — й Войнилівська об’єднана територіальна громада. Про переваги, можливості та проблеми, з якими можуть зіштовхнутися населені пункти в процесі об’єднання, говорили минулого тижня у Войнилові на зустрічі з представниками офісу реформ Івано-Франківської області.

Директор офісу реформ Івано-Франківської області Руслан Панасюк розповів про досвід функціонування трьох об’єднаних територіальних громад, які вже створені на Прикарпатті: Старобогородчанської, Печеніжинської та Верхнянської, охарактеризував їхній фінансово-економічний стан. А ще —  назвав переваги утворення об’єднаних громад, серед яких основна — передача базових управлінських функцій на місця. Тобто фактично те, що зараз вирішується в районі, держава передасть для вирішення громадам.

Об’єднана громада отримає можливості самостійно розвивати та утримувати інфраструктуру, планувати розвиток територій та ін. Загалом повноваження об’єднаної територіальної громади будуть поширюватися на 22 сфери. Відтак, наголошували представники офісу реформ, об’єднання — великий мотиваційний крок. 

На зустрічі обговорили, як будуть наповнюватися бюджети, які податки і збори складуть основу для майбутнього розвитку територій об’єднаної громади. Більше - ТУТ

Область:

Івано-Франківська область

Джерело:

«Калуш інфо»

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

27 вересня 2024

27 вересня 2024

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста стають сильнішими — долучайтесь до головних подій

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста...

Відбудова та стійкість українських міст — це не тільки про відновлення інфраструктури, а й про створення безпечного,...

27 вересня 2024

Чи готові ми до реформи профільної середньої освіти – результати дослідження

Чи готові ми до реформи профільної середньої...

Чи готові громади до впровадження реформи профільної середньої освіти? Що думають про неї голови громад, керівники...

27 вересня 2024