Куцурубська громада дала старт децентралізації в області

5 квітня першу створену в області громаду відвідав голова облдержадміністрації Вадим Меріков, де зустрівся з сільськими головами Очаківського району.

Куцурубський сільський голова Інна Копійка розповіла про перші досягення та успіхи громади. Так за її словами Куцурубська об’єднана територіальна громада, яка включає в себе села Яселки, Іванівка, Куцуруб була створена минулого року. Загальна чисельність громади – 3855 чоловік (Іванівка 1330, Куцуруб – 2285, Яселки – 240).

Бюджет громади на 2016 рік складає 11 млн. 708 тис. грн.: освітня субвенція 4 млн. 807 тис. грн.; медична субвенція 2 млн. 45 тис.грн., податок на доходи фізичних осіб 3 млн. 657 тис. грн., місцеві податки 1 млн. 50 тис. грн., єдиний податок 460 тис. 500 грн. та інші.

«Загалом бюджет у 2016 році разюче зріс, порівняно з 2015 роком він збільшився на 9 млн. 468 тис. грн. Так, з 1 січня було вирішено виділити кошти на харчування дітей 1-4 класів загальноосвітніх шкіл громади, харчування дітей шкільного віку, які перебувають під опікою, роботу Куцурубської музичної школи, пільговий проїзд пенсіонерів, матеріальну допомогу, людям, які потрапили в складні життєві обставин, допомогу учасникам АТО, поховання безхатченків», – розповідає Інна Копійка.

Говорячи про плани на майбутнє сільський голова об’єднаної громади відмітила, що серед першочергових завдань відновлення вуличного освітлення в селах, відкриття стоматологічного кабінету. Водночас, звернула увагу, що на загальних зборах, громада вирішила розподілити державну субвенцію у сумі 5 млн. 95 тис. 200 грн. на реконструкцію водопровідної мережі у с. Іванівка та проведення ремонту доріг у всіх селах.

«Процес об’єднання у нас не закінчено. Куцурубська громада ініціює подальше об’єднання з суміжними громадами, зокрема Дмитрієвською. Отже наша громада буде ще більше укрупнена і територіально і фінансово. Наше основне завдання поєднати інтереси громади, держави і бізнесу. Створити умови для нових робочих місць, залучити в регіон інвесторів, щоб кожному члену об’єднаної громади жилося краще», – підсумовуючи відмітила Інна Копійка.

Нагадаємо, що Очаківський міський голова Сергій Бичков проінформував, що на травневій сесії депутат розглянуть проект рішення про об’єднання Очаківського району в одну громаду з центром у місті. Тож граний приклад децентралізації та перші позитивні результати спонукали багатьох переглянути своє бачення та створювати сильні громади. 

Область:

Миколаївська область

Джерело:

Сайт Миколаївської ОДА

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

27 вересня 2024

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста стають сильнішими — долучайтесь до головних подій

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста...

Відбудова та стійкість українських міст — це не тільки про відновлення інфраструктури, а й про створення безпечного,...

27 вересня 2024

Чи готові ми до реформи профільної середньої освіти – результати дослідження

Чи готові ми до реформи профільної середньої...

Чи готові громади до впровадження реформи профільної середньої освіти? Що думають про неї голови громад, керівники...

27 вересня 2024

26 вересня 2024

Бюджети громад 2025 – які пропозиції до Держбюджету підтримав парламентський комітет з місцевого самоврядування

Бюджети громад 2025 – які пропозиції до...

26 вересня Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та...