Ювілейна селищна територіальна громада Дніпропетровської області отримає власну стратегію розвитку

Ювілейна селищна територіальна громада Дніпропетровської області розпочала підготовку власної стратегії розвитку. Пілотний проект реалізується за підтримки Програмної ініціативи Демократична практика Міжнародного фонду «Відродження».

За словами ініціаторів проекту, до цього часу стратегічним плануванням здебільшого займалися міста, райони, регіони. Невеликі населені пункти не мали практики планувати майбутнє на віддалену перспективу. На сьогодні в Дніпропетровській області створено 16 об’єднаних громад, число яких буде зростати. Їх становленню, окрім власних ресурсів, сприятиме також і державна підтримка. Розширення повноважень громад одночасно значно підвищило їх відповідальність за доцільне використання цих коштів. Зокрема, з урахуванням своїх довгострокових планів. Тому так важливо сьогодні громадам і їх керівникам навчитись стратегічно мислити і планувати.

Ювілейна об’єднана громада була утворена однією з перших у області. Саме тому її обрано для реалізації пілотного проекту. Втілювати його на практиці належить усій громаді, зокрема, робочій групі, до якої увійдуть представники владних структур, громадського сектору, бізнесу, ЗМІ. Саме робочій групі протягом 10 місяців необхідно провести аналіз ресурсного потенціалу об’єднаної громади, розробити стратегію економічного розвитку, представити її на затвердження селищної ради та сприяти її подальшому впровадженню. Високу якість проекту гарантуватиме також експертна, методична, аналітична допомога провідних фахівців. Більше - ТУТ

Область:

Дніпропетровська область

Джерело:

Офіс реформ

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

27 вересня 2024

27 вересня 2024

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста стають сильнішими — долучайтесь до головних подій

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста...

Відбудова та стійкість українських міст — це не тільки про відновлення інфраструктури, а й про створення безпечного,...

27 вересня 2024

Чи готові ми до реформи профільної середньої освіти – результати дослідження

Чи готові ми до реформи профільної середньої...

Чи готові громади до впровадження реформи профільної середньої освіти? Що думають про неї голови громад, керівники...

27 вересня 2024