Вибори в об'єднаних громадах Артемівського району можуть відбутися навесні 2016 р. – Жебрівський

Незважаючи на близькість до лінії розмежування в зоні проведення антитерористичної операції, вибори в об'єднаних громадах Артемівського району Донецької області можуть відбутися навесні наступного року, повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

"Я готовий призначити, а дату визначить ЦВК, якщо громади об'єднаються і звернуться до Верховної Ради з відповідним проханням. У вас є місяць на проведення повної інвентаризації майна, споруд, усього, що перебуває на балансах місцевих рад", - зазначив П. Жебрівський під час церемонії представлення нового голови райадміністрації Володимира Бохонова перед активом району.

Як повідомляє прес-служба обладміністрації, П. Жебрівський закликав керівництво району готуватися до створення територіальних громад, відповідно до затвердженого перспективного плану держави. "Потрібно провести повну інвентаризацію. Я хочу, щоб кожен сільський, селищний, міський голова вимріяв майбутнє свого населеного пункту і почав реалізовувати цю мрію. Важливо, щоб усе відбувалося в рамках адміністративно-територіальної реформи", - наголоив глава області.

За його словами, "сформовані громади мають бути економічно самодостатніми. Треба думати над залученням інвестицій і підтримувати малий і середній бізнес", - зазначив П. Жебрівський.

Також він повідомив, що Донецька облдержадміністрація має домовленість з головою представництва ЄС в Україні Яном Томбінським про можливості стажування у Польщі найактивніших лідерів об'єднаних громад.

Область:

Донецька область

Джерело:

Інтерфакс-Україна

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

27 вересня 2024

27 вересня 2024

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста стають сильнішими — долучайтесь до головних подій

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста...

Відбудова та стійкість українських міст — це не тільки про відновлення інфраструктури, а й про створення безпечного,...

27 вересня 2024

Чи готові ми до реформи профільної середньої освіти – результати дослідження

Чи готові ми до реформи профільної середньої...

Чи готові громади до впровадження реформи профільної середньої освіти? Що думають про неї голови громад, керівники...

27 вересня 2024