Як стати активним учасником подій у громаді? Воркшопи для молоді

В березні в рамках програми «Голос громадськості в Івано-Франківській області (DOBRE) проходить серія воркшопів для молоді чотирьох об’єднаних територіальних громад Івано-Франківської області» - Старобогородчанської (10 березня), Печеніжинської (14 березня), Верхнянської (17 березня) та Білоберізької (24 березня). 

Метою воркшопів є формувати активну життєву позицію молодих людей, мешканців ОТГ Івано-Франківської обл., надати їм основи доброго урядування, цікавої та продуктивної діяльності для розвитку своїх громад і, відповідно, власного розвитку теж.

Воркшопи проводяться на базі загальноосвітніх шкіл ОТГ, а їх учасниками є учні 8-11 класів. Різновікові групи не є перепоною для молодих людей у ефективній взаємодії. Навпаки молодші мають рівні шанси з дорослими бути почутими, а старші учні – мають шанс знайти юних друзів та потенційних членів команд для реалізації своїх ініціатив за межами свого класу. Воркшопи – це творчі майстерні для пізнання незвіданих сторін таких важливих, але на жаль, мало зрозумілих чи «заїжджених буденністю» термінів, таких як патріотизм, відповідальність, тверезий глузд та порядність.

Саме суть цих, на перший погляд, простих слів, на думку організаторів воркшопів, представників громадського центру «Ділові ініціативи» та Агентства з розвитку приватної ініціативи, має ключове значення не лише у формуванні дитячого та молодіжного світогляду, але й у конкретній громадській діяльності. Саме ця діяльність може стати захоплюючим і результативним процесом, якщо правильно підійти до її планування та реалізації. Повну версію читати ТУТ.

Область:

Івано-Франківська область

Source:

«Paralleli»

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

27 September 2024

27 September 2024

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста стають сильнішими — долучайтесь до головних подій

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста...

Відбудова та стійкість українських міст — це не тільки про відновлення інфраструктури, а й про створення безпечного,...

27 September 2024

Чи готові ми до реформи профільної середньої освіти – результати дослідження

Чи готові ми до реформи профільної середньої...

Чи готові громади до впровадження реформи профільної середньої освіти? Що думають про неї голови громад, керівники...

27 September 2024