Про «Історію Успіху» Комиш-Зорянської селищної об’єднаної територіальної громади Куйбишевського району

«…Сьогодні, лише через 5 місяців після об’єднання, громада має позитивні результати свого функціонування. Наприклад, з початку року вчителям шкіл громади за рахунок місцевого бюджету було повернуто 20-ти відсоткову надбавку, якої були позбавлені в 2015 році у зв’язку з дефіцитом бюджетних коштів в районі; рішенням селищної ради з бюджету селищної об’єднаної територіальної громади виділено кошти на безкоштовний підвіз дітей до навчальних закладів, на безкоштовне харчування дітей окремих соціальних категорій.

На сьогодні з 143 дітей, що відвідують дошкільні навчальні заклади, 4 дитини харчується безкоштовно за рахунок місцевого бюджету, 26 дітей сплачує лише 50% від вартості харчування. У школах з 607 дітей безкоштовно харчується 68 та 191 дитина оплачує лише 50% від вартості харчування; з 1 травня поточного року відкриває свої двері для дітлахів друга група дошкільного навчального закладу ясла-садок «Веселун», що знаходиться в селі Білоцерківка.

Вже зараз почато розробку 25 проектів, спрямованих на роз- виток соціальної інфраструктури громади (це заміна, або встановлення котлів, ремонт приміщень у всіх школах, дитячих садках, будинках культури та закладах медицини громади, ремонт доріг, придбання спецтранспорту для медицини, а також благоустрою, зокрема, для вивозу сміття). А саме головне, що ці проекти будуть реалізовані вже найближчим часом.

Також активно розпочато пошук інвесторів та благодійних організацій, міжнародних фондів, які зможуть допомогти в розбудові сильної громади. Ось чому Комиш-Зорянська селищна рада звертається до мешканців громади з проханням: «Не будьте осторонь від життя громади, беріть активну участь. Будь ласка, перш, ніж робити висновки, що об’єднання було поганою ідеєю, дайте громаді «зміцніти» та «встати на ноги», адже, щоб втілити в життя все задумане та побачити реальний результат, потрібен час».

Область:

Запорізька область

Source:

Офіс реформ

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

27 September 2024

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста стають сильнішими — долучайтесь до головних подій

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста...

Відбудова та стійкість українських міст — це не тільки про відновлення інфраструктури, а й про створення безпечного,...

27 September 2024

Чи готові ми до реформи профільної середньої освіти – результати дослідження

Чи готові ми до реформи профільної середньої...

Чи готові громади до впровадження реформи профільної середньої освіти? Що думають про неї голови громад, керівники...

27 September 2024

26 September 2024

Бюджети громад 2025 – які пропозиції до Держбюджету підтримав парламентський комітет з місцевого самоврядування

Бюджети громад 2025 – які пропозиції до...

26 вересня Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та...