Вперше в Луганській області порахована фінансова спроможність майбутньої об'єднаної територіальної громади на прикладі Кремінської

У Кремінській міській раді відбувся  семінар «Бюджетна спроможність потенційної Кремінської об’єднаної територіальної громади: формування бюджету». Даний захід проведено в рамках проекту: «Експертний супровід проведення реформи місцевого самоврядування та об'єднання територіальних громад в Україні» Луганського регіонального відділення Асоціації міст України, який здійснюється в рамках програми ЄС «Підтримка реформи місцевого самоврядування в Україні», що реалізується Інститутом громадянського суспільства в партнерстві з Фондом Східна Європа і фінансується Європейським Союзом.

Протягом семінару розглянуті питання нововведень в результаті бюджетної децентралізації, а також представлені розрахунки бюджету майбутньої Кремінської об'єднаної територіальної громади. Розрахунки фінансової спроможності ОТГ проведені експертом з бюджетних питань Асоціації міст України Євсєєвою Людимлою.

За результатами розрахунків зрозуміло, що Кремінська об'єднана територіальна громада є спроможною, а збільшення бюджету в результаті об'єднання вражає. Так, сумарний бюджет Кремінської міської, Новокраснянської сільської, Червонопопівської сільської рад у 2016 році складає 11 777, 56 тис.грн. Після створення Кремінської міської об'єднаної територіальної громади її бюджет складе 24 198,76 тис.грн., а з урахуванням медичної, освітньої субвенції та за рахунок офіційних трансфертів бюджет збільшиться  прогнозно до  120 029,29 тис.грн.

Збільшення прогнозується по ПДФО з 0 до 5334,73 тис.грн., по податку на прибуток підприємств з 0,08 до 0,9 тис.грн., по зборам та платі за спеціальне використання землі з 889,2 до 1330 тис.грн., по акцизному податку з 1674,32 до 2500 тис.грн., по місцевим податкам та зборам  (податок на майно, земельний податок з юридичних та фізичних осіб, земельний податок з юридичних та фізичних осіб, орендна плата, єдиний податок) з 9209,2 тис.грн. до 14891,65 тис.грн., по неподатковим надходженням (плата за надання адмінстративних послуг, державне мито, надходження від оренди, інші) з 5,16 до 171,48 тис.грн.

Додатково громада отримає також освітню субвенцію у розмірі 71 310,03 тис.грн., медичну субвенцію у розмірі 14 520,5 тис.грн. Також можливо надходження фінансів від Фонду державного регіонального розвитку мінімум на 10 000 тис.грн. По закінченню заходу експерт з бюджетних питань висвітлила питання створення освітніх округів, проведення обласного конкурсу на створення опорних шкіл в Луганській області.  

Область:

Луганська область

Source:

Офіс реформ

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

27 September 2024

27 September 2024

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста стають сильнішими — долучайтесь до головних подій

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста...

Відбудова та стійкість українських міст — це не тільки про відновлення інфраструктури, а й про створення безпечного,...

27 September 2024

Чи готові ми до реформи профільної середньої освіти – результати дослідження

Чи готові ми до реформи профільної середньої...

Чи готові громади до впровадження реформи профільної середньої освіти? Що думають про неї голови громад, керівники...

27 September 2024