Реформа в дії. Головний принцип – добросусідство

У Баришівському районі відбувся семінар-нарада з питань децентралізації, добровільного об’єднання територіальних громад, міжмуніципального співробітництва, організований Офісом реформ у Київській області.

Семінар зібрав усіх небайдужих до цього питання людей: голову Баришівської районної ради Володимира Гуменюка, голову Баришівської райдержадміністрації Федора Маренича, Березанського міського голову Володимира Тимченка, його заступника Анатолія Семененка, депутатів Київської обласної ради, районної та міської рад, сільських голів, фермерів,громадських активістів Баришівського району і міста Березань. «Аби втілити рефому в життя, варто зрозуміти її суть, Головний принцип – добросусідство» - у привітальному слові зауважив голова Баришівської районної ради Володимир Гуменюк.

Координатор Офісу реформ Володимир Удовиченко став ключовою фігурою цього зібрання і довів до учасників інформацію про основні принципи територіальної організації влади в Україні, формування і розвиток спроможного місцевого самоврядування, необхідність об’єднання територіальних громад заради спільного майбутнього, заради можливості підвищити якість життя кожного громадянина.

Про стан та перспективи об’єднання територіальних громад у Київські області, позитивні приклади з досвіду Польщі та інших країн, про громади Київщини, які вже прийняли рішення про об’єднання говорила і експерт Офісу реформ Тетяна Ревенко.

«Дуже важливий принцип добровільності при прийнятті рішень про об‘єднання за активної участі громадянського суспільства. Звичайно, добровільність колись закінчиться і на державному рівні буде прийняте рішення, яке необхідно буде виконати Тому й не слід допустити, аби до цього процесу автоматично не потрапили Баришівка й Березань, оскільки питання розвитку територій для обох населених пунктів формувалося роками. Це й варто продовжувати в майбутньому для того, аби змінилася свідомість людей, які житимуть одними проблемами та вирішуватимуть їх спільно. І саме їм вибирати найоптимальніший варіант об’єднання» - наголосив Володимир Удовиченко. Більше - ТУТ

Область:

Київська область

Source:

Офіс реформ

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

27 September 2024

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста стають сильнішими — долучайтесь до головних подій

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста...

Відбудова та стійкість українських міст — це не тільки про відновлення інфраструктури, а й про створення безпечного,...

27 September 2024

Чи готові ми до реформи профільної середньої освіти – результати дослідження

Чи готові ми до реформи профільної середньої...

Чи готові громади до впровадження реформи профільної середньої освіти? Що думають про неї голови громад, керівники...

27 September 2024

26 September 2024

Бюджети громад 2025 – які пропозиції до Держбюджету підтримав парламентський комітет з місцевого самоврядування

Бюджети громад 2025 – які пропозиції до...

26 вересня Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та...