Об’єднаємо громаду – доведемо село до ладу: населені пункти Дніпропетровщини вже відчувають перші результати від децентралізації

Офіс реформ спільно з обласною державною адміністрацією розпочав медіа-тур щодо перших результатів роботи об'єднаних територіальних громад.

29 березня офіс реформ у Дніпропетровській області за сприяння обласної державної адміністрації запросили журналістів до однієї з об'єднаних територіальних громад. Дніпропетровщина першою розпочала процес децентралізаціі та реформування місцевого самоврядування. Самостійні кроки роблять вже 15 ОТГ, а цієї неділі, 27 березня, до них приєдналася 16 ОТГ, де відбулися вибори голови. Отже, як живуть громади, яким питаннями приділяють увагу , чи є кошти для розвитку ? Ці та багато інших питань мали змогу поставили представники ЗМІ голові та жителям Новоолександрівськоі ОТГ Дніпропетровського району.

Об’єднання територій і ресурсів є основною передумовою успішного розвитку громад. Це вже відчуває на собі Новоолександрівська об’єднана територіальна громада. Минулоріч навколо неї згуртувалися 14 населених пунктів. Повноваження тепер у руках понад 12 тис. жителів, які не побоялися взяти на себе відповідальність за розвиток власної території. Нині люди самостійно визначають, як розпоряджатися бюджетними коштами та куди їх спрямовувати.

Детально ТУТ

Область:

Дніпропетровська область

Source:

Офіс реформ

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

27 September 2024

27 September 2024

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста стають сильнішими — долучайтесь до головних подій

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста...

Відбудова та стійкість українських міст — це не тільки про відновлення інфраструктури, а й про створення безпечного,...

27 September 2024

Чи готові ми до реформи профільної середньої освіти – результати дослідження

Чи готові ми до реформи профільної середньої...

Чи готові громади до впровадження реформи профільної середньої освіти? Що думають про неї голови громад, керівники...

27 September 2024