На Донеччині проходить ХІ Міжнародний економічний форум «Відкритий Донбас»

9 грудня в місті Артемівську розпочався дводенний ХІ Міжнародний  економічний форум «Відкритий Донбас». У заході беруть участь  такі високоповажні гості, як Ніл Вокер – Координатор системи ООН в Україні, Ян Томбінській – голова Представництва Євросоюзу в Україні, а також багато інших  делегатів міжнародних та громадських організацій.  

Перед учасниками форуму виступив Євген Вілінський, перший заступник голови Донецької облдержадміністрації, з презентацією Дорожньої карти відновлення інфраструктури Донеччини. 

«Сьогодні у нас є унікальний шанс побудувати тут, на Донбасі, європейську Україну.  Фактично я можу назвати  нашу область одним словом – це великий шанс.  Це побудова нової інфраструктури, побудова нових суспільних відносин, це розвиток самоврядування», - зазначив Євген Вілінський. 

Основними напрямками розвитку, за словами першого заступника голови облдержадміністрації, є  економічне  зростання, соціальні послуги для внутрішньо переміщених осіб, підвищення рівня спроможності самоврядування та об’єднання громад. 

 «Зараз у Донецькій області 272 громади. 38 об’єднаних громад планується створити згідно перспективного плану.110 громад вже зацікавлені в тому, щоб об’єднатись. Люди будуть зацікавлені в тому, щоб розвивати свою територію», - підкреслив перший заступник очільника області. 

Також Євген Вілінський визначив декілька напрямків, на яких потрібно сконцентруватись для розвитку життя в об’єднаних громадах. 

«По-перше, це освіта – підготовка нових урядовців, які зможуть повністю оперувати громадою як сучасною адміністративною одиницею, зможуть запроваджувати сучасні методи управління. І друге, ми повинні стимулювати громадянське суспільство до контролю цих урядовців. Це спільний процес», - наголосив  Євген Вілінський. 

Перший заступник голови облдержадміністрації сказав, що основна увага в громадах має приділятись малому та середньому бізнесу. Саме в цьому питанні Донецька ОДА розраховує на допомогу міжнародної спільноти. Більше - ТУТ

Область:

Донецька область

Source:

Сайт Донецької обласної ВЦА

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

27 September 2024

27 September 2024

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста стають сильнішими — долучайтесь до головних подій

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста...

Відбудова та стійкість українських міст — це не тільки про відновлення інфраструктури, а й про створення безпечного,...

27 September 2024

Чи готові ми до реформи профільної середньої освіти – результати дослідження

Чи готові ми до реформи профільної середньої...

Чи готові громади до впровадження реформи профільної середньої освіти? Що думають про неї голови громад, керівники...

27 September 2024