Міжнародні партнери допомогли відновити головний корпус Одеської академії неперервної освіти
Міжнародні партнери допомогли відновити головний корпус Одеської академії неперервної освіти

Завдяки зусиллям Швейцарсько-українського проєкту DECIDE та підтримці Посольства Швейцарії в Україні вдалося відновити будівлю головного корпусу Одеської академії неперервної освіти, яка постраждала внаслідок ракетного обстрілу у липні 2023 року. Саме тут розміщується Освітній Хаб Одеської області.


Детальніше про наслідки російської атаки читайте тут: https://bit.ly/3xQt07f.

Ця архітектурна пам’ятка XIX сторіччя була серйозно пошкоджена — без вікон, з понівеченими дахом і стелями, з тріщинами на стінах  Але завдяки фінансовій та організаційній підтримці партнерів Академія знову запрацювала.

У межах ініціативи «DECIDE: ВІДБУДОВА» в будівлі замінили 24 з 37 віконних блоків. У чотирьох кабінетах відремонтували підвісні стелі, а в п’яти кабінетах стіни пошпаклювали та пофарбували.

На даху посилили опорні балки, частково замінили їх, змонтували новий паробар’єр та металочерепицю. Також провели невідкладні протиаварійні та консерваційні роботи на об’єкті культурної спадщини, який постраждав від агресії.

Нещодавно команда проєкту DECIDE відвідала Академію, яку підтримує від самого початку проєкту - з 2020 року. Проєкт співльно з Академією підготували понад 5000 вчителів області, провели сотні тренінгів та консультацій з громадянської освіти та в межах Ініціативи «Стаємо сильнішими разом!».

Переглядів: 577
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: міжнародна підтримка
Читайте також: