В громадах закликають ЦВК стати до лав реформаторів країни

Є такий анекдот, в якому вчителька просить Василька провідміняти дієслово «вибирати». Василько, не задумуючись:

  • Я вибираю, він, вона вибирає, ми вибираємо. 
  • А «вони»?
  • Ви про ЦВК? Та вони плювати на нас хотіли.

Анекдот швидше сумний. І, на жаль, відповідає нинішнім реаліям, в яких опинилися громади, які очікують на призначення перших місцевих виборів. На сьогодні 146 об’єднаних територіальних громад чекають, поки колегіальний орган Центральна виборча комісія прийме рішення про призначення на їх території виборів.

«То тій Комісії законів не вистачало. Прийняли закони. Потім  їй коштів на вибори не вистачало. Виділили кошти. А виборів по нинішній день немає. В мене питання: може їй насправді чогось іншого не вистачає? Наприклад, елементарного бажання робити те, що мали б робити. Не хочу вдаватися в припущення. Факти про відсутність рішення ЦВК, на яке чекають сотні тисяч виборців в громадах, говорять більше», - прокоментував голова Великомостівський міський голова, що на Львівщині, Ярослав Ройко.

«Такими діями ЦВК, вочевидь, тренує нашу витривалість. Ми, звісно, витривалі, але все має свої межі. Навіщо нам, платникам податків, такий склад цього органу, який не несе відповідальності за свої дії? Мені дивно, що стільки громад, стільки людей змушені чекати, коли ЦВК врешті оговтається і виконає закон», - зазначив Буринський міський голова, що на Сумщині, Віталій Мельник.

Представники громад, де зачекалися виборів, дивуються такій позиції Центральної виборчої комісії. На їх думку, впроваджуючи реформу місцевого самоврядування, всі державні органи мають працювати злагоджено.

«Це ж одна з найважливіших реформ. Від неї залежать якісні перетворення у всіх сферах життєдіяльності нашої громади – в освіті, медицині, житлово-комунальному господарстві, в сфері адмінпослуг. Ми цих перетворень чекали роками. І тепер, коли нарешті отримали змогу змінити життя громади, коли нарешті люди збагнули, що мають брати на себе відповідальність за ті рішення, які тут втілюються, і висловили готовність до цього, знайшлася одна «Баба Яга», - сказав Межівський селищний голова, що на Дніпропетровщині, Володимир Зражевський.

В громадах закликають ЦВК стати до лав реформаторів, разом розбудовувати країну і ефективно виконувати поставлені завдання, зокрема, призначити врешті вибори на територіях майже півтора сотні ОТГ.

24.07.2017 - 18:07 | Переглядів: 16897
В громадах закликають ЦВК стати до лав реформаторів країни

Теги:

ЦВК вибори

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...