ЦВК не поспішає призначати вибори в об’єднаних громадах, вигадуючи різні проблеми, - асоціації звернулися до вищого керівництва держави

Всеукраїнські асоціації органів місцевого самоврядування занепокоєні ситуацією, що склалася з призначенням перших виборів на територіях об’єднаних територіальних громад та констатують «ігнорування Центральною виборчою комісією підтримки процесу формування спроможних громад і реформи в цілому».

Про це йдеться у зверненні асоціацій, адресованому Президенту України, Голові Верховної Ради України та народним депутатам України, Прем’єр-міністру України.

Підставою для занепокоєння, як йдеться у зверненні, стала постанова ЦВК від 23 вересня 2016 року № 396, згідно з якою на 11 грудня 2016 року призначені перші місцеві вибори лише на територіях 41 ОТГ, в той час, як виборів очікують близько 200 громад. Таке рішення ЦВК мотивує відсутністю необхідних фінансових ресурсів для проведення перших місцевих виборів у всіх громадах.

«Це не відповідає дійсності. У державному бюджеті на 2016 рік на місцев івибори було передбачено 20 млн.грн. Однак ЦВК, без належного погодження з відповідними центральними органами виконавчої влади, всеукраїнськими асоціаціями ініціювала кулуарне рішення і направила більшу частину цих коштів на вибори народних депутатів України. Завдяки позиції Уряду, були прийняті відповідні рішення і для ЦВК було виділено достатньо коштів на проведення виборів в ОТГ: 10,5 млн. грн. і ще 30 млн. грн. було виділено на останньому засіданні Кабінету Міністрів України. Цих коштів цілком достатньо, щоб провести вибори в усіх новоутворених громадах», - йдеться у документі.       

«Звертаємося до Президента, Голови Верховної Ради України та народних депутатів України, Прем’єр-міністра України з проханням вжити всіх дієвих заходів для забезпечення проведення перших місцевих виборів у всіх об’єднаних територіальних громадах, що утворилися у 2016 році. Це дозволить забезпечити своєчасне формування ще до кінця цього року відповідних органів місцевого самоврядування цих громад, їх реєстрацію, врахувати їх у Державному бюджеті на 2017 рік в частині переводу на прямі міжбюджетні відносини, передбачити відповідні кошти субвенції на формування інфраструктури ОТГ».

Ознайомитися з повним текстом звернення можна ТУТ

24.09.2016 - 22:18 | Переглядів: 12590
ЦВК не поспішає призначати вибори в об’єднаних громадах, вигадуючи різні проблеми, - асоціації звернулися до вищого керівництва держави

Теги:

ЦВК вибори

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...

18 вересня 2024

Відповіді на поширені запитання від учасників конкурсу «Громада на всі 100»

Відповіді на поширені запитання від учасників...

Конкурс «Громада на всі 100» – це конкурс для територіальних громад, які шукають нові можливості для втілення своїх...

18 вересня 2024

МЗС України орієнтує закордонні дипустанови на розвиток міжнародної міжмуніципальної співпраці

МЗС України орієнтує закордонні дипустанови на...

Питання розвитку мережі міжнародно співпраці громад і регіонів обговорили з керівниками закордонних дипломатичних...

18 вересня 2024

Гірськими стежками півдня Буковини: в Усть-Путильській громаді гостювали журналісти з різних регіонів

Гірськими стежками півдня Буковини: в...

Красива, працелюбна, згуртована – саме такими словами описали Усть-Путильську громаду Чернівецької області учасники...