Мінрегіон нагадує про необхідність прозорого відбору проектів, що реалізуються за кошти ДФРР

Мінрегіон України нагадав обласним адміністраціям про необхідність прозорого та відкритого відбору інвестиційних проектів і програм, що реалізуються за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР).

Про це повідомив Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода.

«Минулого року Мінрегіон зробив процес розподілу коштів ДФРР максимально зрозумілим та публічним. Ми відійшли від ручного управління цим процесом — передали повноваження по відбору інвестиційних проектів та програм до областей. Але зараз є побоювання, що не в усіх обласних комісіях відбір відбувається відкрито. Є певні скарги від експертів та учасників процесу на кулуарність при прийнятті відповідних рішень», — сказав В’ячеслав Негода.

У зв’язку з цим, за його словами, Мінрегіон направив офіційного листа на облдержадміністрації, в якому звернув увагу, що обов’язковою умовою відбору Міжвідомчою комісією інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів ДФРР, є розміщення інформації про них на сторінці офіційного веб-сайту Мінрегіону України: dfrr.minregion.gov.ua.

У своєму листі Мінрегіон наголошує на необхідності розміщення актуалізованої інформації про всі інвестиційні програми і проекти регіонального розвитку, які подаються заявниками для розгляду регіональною комісією з обов’язковим оприлюдненням статусу проектів: підготовка, оцінювання, оцінений, відібраний регіональною комісією, не пройшов регіонального відбору, поданий до Мінрегіону, затверджений державною комісією, не пройшов державного відбору.

Проекти, які не були розміщені на онлайн-платформі, розглядатись Міжвідомчою комісією не будуть, зазначено у листі.

«Маємо не декларувати, а забезпечити повну відкритість роботи обласних комісій з відбору проектів, дати змогу публічно обговорювати ці проекти і обирати ті, які найбільше потрібні людям», — сказав В’ячеслав Негода.

Також Мінрегіон закликав обласні держадміністрації терміново розмістити на онлайн-платформі регіональні стратегії розвитку регіонів та плани заходів з їх реалізації.

Нагадаємо, раніше В’ячеслав Негода зазначав, що проекти об’єднаних громад обов’язково мають брати участь у конкурсі на фінансування з ДФРР.

Відео про можливості використання коштів ДФРР є ТУТ

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...